Tel. Amsterdam: 020 – 75 79 800 Tel. Den Haag: 070 – 85 03 920 Openingstijden: maandag tot vrijdag 8:00 - 20:00, weekend 10:00 - 18:00
Advies, tips & trucs

Particulier, zakelijk of internationaal verhuizen

Er zijn verschillende soorten verhuizingen. Veel mensen denken direct aan verhuizen naar een nieuw huis: de particulier verhuizen, maar ook zakelijke of internationale verhuizingen komen veel voor. Elke soort verhuizing heeft specifieke aandachtspunten. Denk bij een bedrijfsverhuizing bijvoorbeeld aan het aanstellen van een coördinator en het maken van een draaiboek. Dat zorgt voor een goed gestroomlijnde verhuizing. Internationaal verhuizen vraagt om een gespecialiseerd verhuisbedrijf, dat ervaring heeft met het vervoer van containers over zee of door de lucht. Het verhuizen van ouderen vraagt om zichtbaar respectvol omgaan met de vele spullen met een emotionele waarde.

Schakel een professioneel verhuisbedrijf in

Veel mensen denken dat het verhuizen iets is wat zij zelf kunnen doen. Echter is verhuizen niet voor iedereen weggelegd. In de praktijk blijkt dat er nogal eens wat mis gaat als mensen zelf aan de slag gaan om hun inboedel van A naar B te vervoeren. Daarom is het verstandig om een expert als Hogenhout het werk te laten uitvoeren.

Voorbereiden: een draaiboek

Klanten mogen zo min mogelijk merken van uw verhuizing. Bovendien loopt u geld mis voor iedere dag dat u minder (of minder goed) kan werken door een verhuizing. Daarom is planning en de voorbereiding cruciaal bij een bedrijfsverhuizing. Iedereen pakt een voorbereiding op zijn eigen manier aan, wij hebben bij de Tips op deze pagina een aantal belangrijke aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

Maak een draaiboek met concrete afspraken. Wanneer beginnen wij in te pakken? Wie demonteert de meubels?Hoe laat beginnen wij in het oude pand met de verhuizing? Wie doet de deur open? Hoe laat kunnen we in het nieuw pand? Wie heeft hier de sleutel van?  Welke voorzieningen moeten er getroffen worden voordat het nieuwe bedrijfspand in gebruik kan worden genomen? Enz. enz.

Zorg voor coördinatoren

Op de dag van de verhuizing is het belangrijk om gestructureerd te werken.  Er mag natuurlijk niets zoek raken, alles moet op de juiste plek komen te staan. Zorg dat de belangrijkste papieren en producten het eerst worden overgebracht naar het nieuwe pand. Vermeld duidelijk op de verhuisdozen wat er in de doos zit en spreek dit ook met je personeel af.

Stel coördinatoren aan. Zorg dat alle coördinatoren makkelijk kunnen communiceren. Maak bijvoorbeeld een telefoonlijst met alle 06-nummers van iedereen. Betrek je personeel zoveel je kan, dat zorgt voor meer gevoel bij het bedrijf en uiteindelijk zal dit de efficiency ten goede komen.

De 11 tips van Hogenhout

 • Tip 1: Geef elk vertrek in de nieuwe woning een nummer. Zet bij het inpakken het nummer op de verhuisdoos.
 • Tip 2: Gebruik stevige verhuisdozen, verhuisdozen moeten tilbaar zijn. Houdt maximaal 15 a 20 kg aan.
 • Tip 3: Bij het demonteren van meubels houdt alles bij elkaar, zodat dat er geen schroeven missen.
 • Tip 4: Voorkom beweegbare onderdelen. Wat schade veroorzaakt zijn losse spullen of kastjes die kunnen gaan schuiven.
 • Tip 5: Combineer breekbare spullen zoals servies met bijvoorbeeld kleren en/of handdoeken.
 • Tip 6: Er zijn speciale garderobedozen om de kleding handig te vervoeren, zo kunnen ze gewoon aan de hanger blijven zonder te kreuken.
 • Tip 7: Brandbare spullen apart houden en niet geheel afsluiten in een doos. Duidelijk kenmerken en deze niet overal tussen zetten. Denk ook aan chemische schoonmaakmiddelen en spuitbussen.
 • Tip 8: Hergebruik zoveel mogelijk de originele verpakking van uw aparatuur. Fabrikanten hebben deze al ontworpen en voorzien van schokdempers. Hier kunnen ze dus veilig in vervoerd worden.
 • Tip 9: Bedenk welke spullen onnodig zijn om mee te verhuizen. Ga niks verhuizen wat later toch geen waarde meer heeft.
 • Tip 10: Inventariseer de afmetingen van zoveel mogelijk meubels en ook de deuren en ruimtes van de nieuwe woning. Kan alles naar binnen?
 • Tip 11: Verzamel alle medicijnen in kleine dozen en houdt medicijnen apart die gebruikt moeten worden.